Sant Gervasi

A home filled with light and air

Located in the heart of Barcelona, this penthouse has magnificent views of the sea, city and mountains.

The project provoked an interesting challenge, most especially with regard to light and space – the main focus of the design process from the beginning – so to these we paid careful attention. Opting to transform the formerly dark corridor which was devoid of views into a bright space full of natural light was, without doubt, the backbone of the whole project.

Another interesting aspect of the project was the contrast between the preserved elements and the new ones, as the coexistence of both extols the history and identity of the house.

 Old recovered doors, stripped walls and wooden wall paneling were teamed with iron and contemporary furniture to create a new distribution adapted to the present way of home life, principally placing the kitchen next to the terrace.

The final result is a spacious, comfortable and sophisticated home full of natural light, and an interior that transmits good taste and charm.

Team

Isabel López

Miquel Camps

Jordi García

Carlos Rodríguez

Núria Ballesteros

Nina Moix

Client

Particular

Photos

Salva López

Area

400 m2

Location

Barcelona